A Központi Statisztikai Hivatal a keresetek január-júniusi alakulásáról közöl 9 órakor jelentést. Májusban a bruttó átlagkeresetek 3 százalékkal, a nettó bérek 4,4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.

A Nemzetgazdasági Minisztérium délután teszi közzé az államháztartás központi alrendszerének júliusi helyzetéről szóló részletes jelentését. Az előzetes adat szerint a korábbi években megszokott júliusi szufficittel szemben jelentős, 129,5 milliárd forintos hiányt produkált az államháztartás a hetedik hónapban.

Az Államadósság Kezelő Központ a 2016/D jelű államkötvényből 15 milliárd forint, a 2018/A államkötvényből 12 milliárd, míg a 2023/A államkötvényből 8 milliárd forint mennyiségben tervez értékesíteni.

Az eurózónából előzetes augusztusi beszerzési menedzserindexek érkeznek 10 órakor, míg kora délután az Egyesült Államokban a szokásos heti adat jelenik meg az új munkanélküliségi segélykérelmek számáról, majd 15 óra előtt az augusztusi feldolgozóipari beszerzési menedzserindex.