A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden hozza nyilvánosságra az első nyolchavi népmozgalmi adatokat. Az első hét hónap kedvező változásokat hozott, hiszen 2,9 százalékkal többen születtek, miközben 3,9 százalékkal kevesebben haltak meg az országban, mint egy évvel korábban. A természetes fogyás így 18 786 fő volt, 4634-gyel kevesebb az egy évvel korábbinál, a népesség becsült lélekszáma pedig 10 millió 35 ezer fő volt július végén. Szintén kedden reggel publikálják a KSH jelenti című összefoglaló kiadványt is augusztus hónapra.

A hét második napján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) három hónapos diszkontkincstárjegy-aukciót tart, a meghirdetett mennyiség 40 milliárd forint. A megelőző aukción a szintén 40 milliárd forintos mennyiségre 51 milliárd forint ajánlattömeggel válaszoltak, amiből az ÁKK 35 milliárd forintot fogadott el. Az átlaghozam 10,61 százalék lett, ami az egy héttel korábbit 63, a hétfői másodpiaci benchmarkot pedig 86 bázisponttal múlta felül.

Európában érdekes lehet a francia fogyasztói bizalmi index októberi adata, ami a szeptemberi -44-es érték után várhatóan még rosszabb, -46 pont lehet. Ezen kívül a francia gazdaságból a kezdődő házépítések és az építési engedélyek számáról jelentenek, a becslések szerint stagnálás, illetve további romlás várható. Ugyancsak ingatlanpiaci adatokat várhatunk Nagy-Britanniából, a lakásárakban további csökkenést valószínűsítenek az elemzők. Olaszországból is várhatóak kevésbé fontos adatok, ahogy a GFK előzetes novemberi németországi fogyasztói bizalmi indexét is nyilvánosságra hozzák.

Nagyobb jelentőségűek lesznek a kedden a tengerentúlról érkező adatok. Az amerikai bizalmi index októberben a várakozások szerint 52-re csökken a szeptemberi 59,8 pontról. Közzéteszik a richmondi Fed feldolgozóipari indexét is, ami a szeptemberi -18 pontos érték után várhatóan -22 pontra romlik októberben. A lakásárak augusztusi változásáról is publikálnak adatokat az Államokban, a Case-Shiller index az előző havi 16,3 százalékos csökkenése után az elemzők szerint további 16,6 százalékos áresést mutat majd. Ázsiában a szeptemberi japán ipari termelési adat lát napvilágot, és miután a megelőző hónapban még 3,5 százalékkal zsugorodott a termelés, az első őszi hónapra már 0,3 százalékos gyarapodást valószínűsítenek az elemzők.