Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedden lesz hivatalos tájékoztatás az EU-nak benyújtandó konvergenciaprogramról - jelentett be hétfőn Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki szerint hazánknak komoly esélye van az uniós túlzott-deficit eljárás alóli kikerülésre, az Ecofin (a pénzügyminiszterek tanácsa) is visszaigazolta ezt.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szintén kedden ismerteti friss gazdasági prognózisát.

Az Eurostat 11 órakor közli a márciusi éves inflációs adat végleges értékét, az előzetes adat szerint 1,8 százalékról 1,7 százalékra csökkent az eurózóna inflációja.

Szintén 11 órakor jelenik meg a német ZEW gazdaságkutató intézet üzleti hangulatindexe. Áprilisban a várakozás szerint pesszimistábbak lettek a vállalkozások. Márciusban hároméves csúcsra, 48,5 pontra emelkedett a mutató az előző havi 48,2 pontról, az elemzők áprilisra 41 pontra történő visszaesést várnak.

Az Egyesült Államokban az adatközlés fél háromkor az áprilisi inflációs adattal kezdődik, ez az előrejelzés szerint az előző havi 0,7 százalékos emelkedés után 0,1 százalék körül stagnálhat. A havi maginfláció 0,2 százalékon stagnál.

Szintén fél háromkor jelenik meg a megkezdett házépítésekről és a kiadott építési engedélyekről a márciusi statisztika, az elemzők várakozása szerint a megkezdett házépítések az előző havi 917 ezerről 930 ezerre, míg az új lakásengedélyek száma 939 ezerről 943 ezerre nőtt.

Negyed négykor a márciusi amerikai ipari termelési adat jön ki, hó/hó alapon 0,1 százalékra mérséklődhetett az ipari termelés, míg februárban 0,8 százalék volt a növekedés.