A KSH péntek reggel 9 órakor hozza nyilvánosságra a legújabb, augusztusi periódusra vonatkozó béradatokat. A szeptember közepén közzétett, júliusra vonatkozó adatsor szerint a bruttó átlagkeresetek 7,8 százalékkal meghaladták az előző év azonos időszakában regisztráltakat, míg az alkalmazásban állók száma 2008. január–júliusi időszakban átlagosan 2 millió 755 ezer volt. Ezzel szemben augusztusra a CIB Bank előrejelzése szerint a növekedés mindössze 7,1 százalékos lehet.

Az eurózónában Olaszország közöl pénteken makroadatokat. Itt az ipar teljesítményére és megrendelés-állományára vonatkozó tájékoztatást hoznak nyilvánosságra. Az eurórégió egészére vonatkozó adatokat is publikálnak pénteken. Egyrészt az eurózóna kereskedelmi mérlegének, másrészt az ingatlanpiaci beruházások augusztusi alakulásáról kaphatunk bővebb képet a publikációk révén.

Az Egyesült Államokban is közölnek lakáspiaci adatokat - a szeptemberben elkezdődött lakásépítések, valamint az előző hónap során kiadott építési engedélyek mennyiségét közlik Washingtonban. A lakáspiacok válságának kitörése óta ezekre az adatokra különösen kényesen reagálnak a tőzsdék, így mindenképp fontos lesz, hogy az elemzői konszenusnak megfelelő eredményeket közölnek-e. A Bloomberg által megkérdezett szakemberek az újlakás építések és az építési engedélyek számát tekintve is további visszaesést jósoltak.