Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Központi Statisztikai Hivatal reggel 9 órakor a kereskedelmi szálláshelyek februári forgalmáról közöl jelentést.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 11.30-kor kezdődő sajtótájékoztatóján mutatja be a 2013-as konjunktúrajelentését, amelyen részt veszt Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára.

Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülés után teszi meg jelölését az MNB alelnöki posztjára.

A Magyar Nemzeti Bank 14 órakor teszi közzé honlapján a monetáris tanács legutóbbi, márciusi kamatdöntő ülésének rövidített jegyzőkönyvét, amelyből kiderül, milyen arányban szavaztak a tanács tagjai. A testület két héttel ezelőtt a várt ütemben, újabb negyed százalékponttal történelmi mélypontra, azaz öt százalékra csökkentette az alapkamatot.

Szerdán 20 órakor publikálja az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága, a FOMC márciusi ülésének jegyzőkönyvét. Ebből a befektetők megpróbálják kiolvasni a kötvényvásárlás összegére és tartósságára vonatkozó újabb információkat, utalásokat. A márciusi kamatdöntő ülésen maradt a nulla és negyedszázalék közötti sávban az irányadó kamatláb, az eszközvásárlások pedig havi 85 milliárd dollár értékben.

Az amerikai elnök, Barack Obama szerdán ismerteti a 2014-es költségvetési tervezetét.