A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) által készített feldolgozóipari Beszerzési Menedzser Indexe (BMI) szezonálisan kiigazított áprilisban 52,2 ponton állt (Ha az érték 50 százalék felett van, az fellendülésre, ha alatta, az visszaesésre utal.)

A korábbi áprilisokkal összevetve az idei áprilisi érték magasabb a hosszú távú áprilisi átlagnál (51,7), viszont alulmúlja az elmúlt három év átlagát (52,9).

Az Államadósság Kezelő Központ június 1-én tartja a 2019/D jelű államkötvény csereaukcióját, amelyen az intézet, a 2017/A jelű kötvényeket kínálja fel összesen 20 milliárd forint tervezett értékben.

Az euróövezetben közzéteszik a májusi feldolgozóipari beszerzési menedzser Index végleges változatát. Az index áprilisban 51,5 ponton állt, az elemzők májusra sem várnak változást. Kínából ugyancsak május havi feldolgozóipari és szolgáltatóipari PMI adatok érkeznek.

Az Egyesült Államokban az ADP szolgáltatócég adatai jelennek meg a magánszektor álláshelyeinek számában történt változásokról. Áprilisban 156 új munkahely jött létre az USA-ban, míg májusra 180 ezer új pozíciót várnak az elemzők.