2016 szeptemberében az ipari termelői árak átlagosan 2,6, ezen belül a belföldi értékesítési árak a feldolgozóiparban 1,0, a jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágban - az energiahordozók világpiaci árcsökkenésének hosszú távú hatására - 7,1 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbitól.

Az MNB szerdán teszi közzé a hitelintézetek összevont mérlegének alakulását, illetve a háztartási és a nem pénzügyi vállalati kamatlábak változásait számba vevő októberi adatokat.

Az eurozónában megjelenik a novemberi  előzetes harmonizált fogyasztói árindex. Az elemzői várakozások szerint az infláció éves bázison 0,5 százalékos lehet a valutaövezetben.

Az Egyesült Államokban megjelennek a személyes fogyasztási kiadások október havi adatai. Az elemzők szerint az előző hónapban 0,5 százalékkal nőhettek a fogyasztói kiadások az USA-ban, ami nem jelentene változást szeptemberhez képest.

Szintén napvilágot látnak az amerikai személyes jövedelmek október havi adatai. Az elemzői konszenzus szerint 0,4 százalékkal nőhet az USA polgárainak jövedelme, a szeptemberi 0,3 százalék után.