Christine Lagarde a fórumon annak a véleményének adott hangot, hogy a Trump-adminisztráció tervezett ezermilliárd dolláros beruházási programja a legnagyobb valószínűség szerint nagy lendületet fog adni a világ legnagyobb nemzetgazdasága növekedésének, ennek pedig erősebb dollárárfolyam és magasabb kamatszint lesz az eredménye.

A mandátuma értelmében a globális pénzügyi stabilitás felett őrködő washingtoni pénzintézet főigazgatója kifejtette, hogy az IMF tudomásul veszi a változásokat, és az új adminisztráció infrastrukturális beruházás-finanszírozási tervének tükrében minden alapja meg is van rá, hogy bizakodóan ítélje meg az amerikai gazdaság növekedési kilátásait.

QP | Quality Placement

A gyorsabb növekedési ütem a jelenlegi alacsony amerikai munkanélküliségi ráta mellett az infláció kordában tartása érdekében a kamatok megemelésére készteti majd a Fed-et. Felhívta egyúttal a kormányzati döntéshozók figyelmét, hogy a költségvetési terveik felállításakor vegyék figyelembe a várható árfolyamváltozásokat.

Alapjában véve a világgazdaság számára is kedvezőbb, ha jobban teljesít az amerikai gazdaság

- mondta Christine Lagarde, megjegyezve, hogy a fejleményeket "folyamatában kell értékelni és újraértékelni". Hozzátette: a Trump-adminisztráció sok mindenbe belefogott, sok bejelentés történt és sok Twitter-üzenet ment ki.

Azt kell értékelnünk, ami megvalósul

- tette hozzá.