A KSH reggel 9 órakor közli a január-márciusi időszakban a keresetek alakulását, az NGM pedig részletes tájékoztatót ad az államháztartás központi alrendszerének áprilisi alakulásáról. Emellett lesz még egy szokásos állampapíraukció is, amelyen az ÁKK 60 milliárd forint értékben dob piacra diszkontkincstárjegyeket.

Délelőtt 10 órakor eurózónás beszerzési menedzserindexet közölnek, a májusi előzetes összesített adatra a piac az előző havi érték minimális, 54,1 pontra emelkedésével számol.

Egy fél órával később brit előzetes GDP adatot ismerhetünk meg, az első negyedévre elemzók 0,8 százalékos növekedéssel számolnak.

Kelet-európai idő szerint délután fél háromkor heti munkanélküli segélykérelmek számának alakulását közlik a tengerentúlon, elemzők azzal számolnak, hogy a múlt heti 297 ezerről 310 ezerre emelkedik a kérelmek száma.

Emellett lényegesebb lesz a Conference Board által közölt úgynevezett leading indicators mutatója, amelyek az amerikai gazdasági folyamatok jövőbeli alakulását jelzik. Áprilisra a piac az előző 0,8 százalék után 0,3 százalékos értékre számít.