A KSH reggel kilenckor teszi közzé az építőipari termelés márciusi alakulásáról szóló gyorsjelentést. Az április 15-én közzétett adatok szerint az építőipari termelés volumene 2010 februárjában mind kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel kiigazítva 10,1 százalékkal csökkent a 2009. februárihoz képest. Az év első két hónapjában a termelés 11,7 százalékkal kisebb volt, mint 2009. január-februárban. Szezonálisan kiigazítva a termelés - a januári 11 százalékos visszaesést követően - februárban 6 százalékkal magasabb volt az előző havinál.


Az EU-ból az EU-25-ök új autó regisztrációjáról közlik az áprilisi adatokat. Márciusban 10,8 százalékos növekedést mértek.


A hétfőn a régióból folyó fizetési mérlegadatok érkeznek. Csehországban a februári 10,25 milliárd koronás többlet után a piac 10,40 milliárd koronás aktívumra számít.


Lengyelországban az év második hónapjában még 106 millió eurós többletről számoltak be, márciusra ez elemzői konszenzus szerint 555 millió eurós mínuszba fordul.


Romániában is közlik a folyófizetésimérleg-adatokat: itt februárban 0,7 milliárd euró passzívumról számoltak be.