Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az államháztartás áprilisi helyzetésről közöl adatokat, a kormany.hu tájékoztatása szerint délután négy órakor.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a hét első napjának délutánján hozza nyilvánosságra a nemzetközi tartalékokra vonatkozó márciusi végleges, és áprilisi előzetes statisztikáját. A jegybank mindezen fölül a biztosítók első negyedéves statisztikai mérlegét, illetve áprilisi állampapírpiaci számokat és a BUX-indexre vonatkozó adatokat is publikál.

Külföldről a reggeli órákban egy sor svájci makroadat várható, azonban az áprilisi munkanélküliségi ráta, a nemzetközi tartalékokra vonatkozó, vagy az inflációs adatok vélhetően nem okoznak majd túl nagy izgalmakat.

Délelőtt az eurózóna májusi Sentix befektetői bizalmi indexe érkezik, ám az elemzők a korábbi mínusz 14,7 pont után romló képet mutató, mínusz 15,3 pontos értéket prognosztizálnak.

A márciusi német gyáripari megrendelések alakulását is megismerhetjük; havi összevetésben 0,5 százalékos bővölés valószínűsíthető a korábbi 0,3 százalékos ütemet követően, míg éves szinten 2,8 százalékra lassulhatott a visszaesés 6,1 százalékról.