Kedden 9 órakor teszi közzé az áprilisi inflációs adatokat a Központi Statisztikai Hivatal. Ha bejön a Napi Gazdaságnak nyilatkozó szakértők jóslata, akkor történelmi mélypontra eshet az árindex. A konszenzus áprilisra az előző évhez képest 1,7 százalékos drágulást vár, míg az előző hónaphoz képest 0,26 százalékos ütemű áremelkedést.

Az MNB monetáris tanács ülést tart, ezúttal nem döntenek az alapkamatról.

Az Államadósság Kezelő Központ 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció tart, 50 milliárd forint tervezett mennyiségben.

A német statisztikai hivatal reggel 8 órakor közli a végleges áprilisi inflációs adatokat. Az előzetes adat szerint 1,2 százalékkal nőttek a fogyasztói árak áprilisban az előző év azonos időszakához képest a márciusi 1,4 százalékos drágulás után. Az uniós módszertan szerint számított harmonizált infláció az előzetes közlés szerint évi 1,1 százalék volt áprilisban.

A német ZEW gazdaságkutató 9 órakor publikálja a német gazdasági hangulatot tükröző indexének májusi adatait. Az elemzők előrejelzése szerint a mutató az áprilisi 36,3 pontról 40 pont körüli értékre emelkedett.

Németországban a nagyvállalatok közül a Merck és a Deutsche Post is megjelenteti az első negyedéves jelentését.

Az eurózóna országainak ipari termeléséről jelenik meg adat 11 órakor, márciusban havi szinten 0,5 százalékkal emelkedett a termelés az előrejelzés szerint, a februári 0,4 százalék után. Az egy évvel korábbihoz képest februárban 3,1 százalékkal csökkent az ipari termelés az euróövezetben, míg a prognózís szerint márciusban 2,1 százalékos volt a visszaesés.

Az Egyesült Államokban fél háromkor az import árak alakulásáról jelentenek, áprilisban az import árindex az előrejelzés szerint az előző hónaphoz hasonlóan 0,5 százalékkal csökkent.

QP | Quality Placement