Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Reggel 9 órakor közli a KSH a júliusi inflációs adatokat. Elsősorban az üzemanyag-drágulásnak köszönhető, hogy a Napi Gazdaságnak nyilatkozó elemzők júliusra érezhető áremelkedést jósolnak, a konszenzus szerint az éves index az előző havi 1,9 százalékról 2,1 százalékig kúszhatott.

Az Államadósság Kezelő Központ 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart, 50 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Piacnyitás előtt publikálja a Mol Nyrt. a második negyedéves számait. A tisztított üzemi eredmény a Napi Gazdaság konszenzusa szerint 37 milliárd forint lehet, ami közel 50 százalékos visszaesés az előző negyedévhez képest. A tisztított EBITDA 110 milliárd forintot tehet ki, míg a nettó profit 8,1 milliárd forint lesz a szakértők szerint.

Németországban 8 órakor jelennek meg a végleges júliusi inflációs adatok; a német statisztikai hivatal előzetes közlése szerint júliusban 1,9 százalékos éves és 0,5 százalékos volt a havi infláció.

Az Eurostat 11 órakor teszi közzé az eurózóna júniusi ipari termelési adatát. Májusban a 17 tagállamában az előző havihoz képest 0,3 százalékkal csökkent az ipari termelés, az előrejelzés júniusra, hó-hó alapon 0,2 százalékos növekedés.

Németországban 11 órakor jelenik meg az augusztusi Zew gazdasági hangulatindex, amely a júliusi 39,5 pontról a várakozások szerint 36,3 pontra eshetett.

Délután fél háromkor az Egyesült Államokban a júliusi importárakról és a kiskereskedelmi forgalom alakulásáról jelenik meg adat. A kiskereskedelmi eladások a várakozások szerint 0,3 százalékos növekedést mutathatnak júniushoz képest.