Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hajnalban Kínában májusi inflációs adatot közöl a statisztikai hivatal. Áprilisban a fogyasztói árak 1,5 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbihoz képest a márciusi 1,4 százalék után. Az elemzők 1,6 százalékos éves inflációt vártak áprilisra. Májusra kisebbet, 1,3 százalékos inflációt várnak.

9 órakor jelenik meg a magyar és a cseh májusi inflációs adat is. Magyarországon az elemzők tovább emelkedő éves árindexet prognosztizálnak májusra. A CIB előrejelzése szerint a pénzromlás éves üteme az előző havi -0,3 százalékról 0-ra emelkedik, de vannak olyan elemzők is, akik már pozitív árindexet várnak. A következő hónapokban fokozatosan tovább emelkedik az infláció, az év átlagában azonban még mélyen az MNB középtávú célja alatt marad. 2016-ban azonban már megközelítheti a 3 százalékos célt, ami az MNB mozgásterét is csökkentheti - írja a CIB elemzésében.

Összeül az MNB monetáris tanácsa is, de ezúttal nem döntenek az alapkamatról.

Az ÁKK Zrt. 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart, 40 milliárd forint tervezett mennyiségben.

11 órakor negyedéves felülvizsgált, GDP-adatot közöl az EU statisztikai hivatala. Az előzetes adat szerint az EU 28 tagállamában és az euróövezet 19 országában szezonális kiigazítással egyaránt 0,4 százalékkal növekedett a bruttó hazai termék az idei első negyedévben a tavalyi év utolsó negyedéhez képest.