Itthon a termelői árindex októberi adatait közli a KSH pénteken. Az ipari termelői árak éves szintű alakulására vonatkozóan a Bloomberg által megkérdezett elemzők becslése 5,5 százalékos áremelkedést valószínűsít, szemben az előző havi 4,7 százalékkal. Havi összehasonlításban szeptemberben 1,2 százalékos volt az ipari infláció a KSH legutóbbi adatközlése szerint.

A régióban is közölnek érdekes adatokat, a cseheknél az üzleti és a lakossági bizalom novemberi változásáról adnak hírt, itt az összesített index az előző hónapban 3,6 ponton állt. Szlovákiában szintén közreadják az ehavi lakossági és befektetői bizalmi index adatait, ám ennél fontosabb a termelői árindex októberi számsora, melyre vonatkozóan a Bloomberg elemzői éves összehasonlításban 6,5 százalékos ipari inflációt várnak szemben az előző hónapban regisztrált 6,8 százalékhoz képest. Lengyelországban az ipar teljesítményének, valamint a kiskereskedelmi árak alakulásának októberi számait teszik közzé.

Brüsszelben pénteken hozzák nyilvánosságra az eurózóna októberi munkanélküliségi adatait, valamint a térség iparának novemberi teljesítményére vonatkozó új információkat. Az előbbivel kapcsolatban a Bloomberg-konszenzus 7,6 százalékot vár az előző havi 7,5 százalékkal szemben, míg utóbbira vonatkozóan optimisták az elemzők, az október havi 3,2 százalékos ipari inflációs adat után novemberre mindössze 2,4 százalékot várnak. Ezzel párhuzamosan természetesen a francia és az olasz ipari inflációs adatokat is közzéteszik.

Kiemelt fontosságúnak tartják a szakemberek a svájci KoF indikátort, amely számos szektorban végzett felmérés segítségével 8 hónapos távlatban próbálja előrevetíteni a gazdaság várható teljesítményét. Az általános gazdasági teljesítmény közelmúltbeli és jelenlegi adatai, valamint a közeljövőre vonatkozó várakozások együttese adja a GDP-előrejelzést, amelyet a svájci Institute for Business Cycle Research (KOF) tesz közzé.

Az Egyesült Államokban pénteken mindössze egyetlen makroadatot publikálnak. A hónap utolsó munkanapján közzétett chicagói PMI index, azaz az illinoisi ipari régió november havi teljesítményét tükröző markoadat azonban kiemelt fontosságú, hiszen előre jelzi a teljes tengerentúli ipari termelés adott havi alakulását. A New York-i tőzsdék rövidített nyitvatartással üzemelnek a hálaadás utáni szünnapon. Keleti parti idő szerint délután egy órakor kongatják meg a zárást jelző harangot.

Japánban annál több adatot tesznek közzé pénteken, főként az ingatlanszektorból kezdve az újlakás-építések számának októberi alakulásával, ahol visszaesést várnak a szakértők, folytatva az építőipari megrendelések októberi számsorával.