Pénteken a Központi Statisztikai Hivatal az első negyedéves külkereskedelmi termékforgalom alakulásáról ad ki jelentést.

Az Eurostat az eurozóna áprilisi munkanélküliségi statisztikáit közli; márciusban a 17 tagállamban 17,36 millió munkanélkülit regisztráltak, ami az euró bevezetése óta a legrosszabb adat volt. A munkanélküliségi ráta 10,9 százalékra emelkedett a februári 10,8 százalékról, az állást keresők száma pedig 169 ezerrel nőtt. Az előrejelzés áprilisra további emelkedést vár, 11 százalékra.

Az euroövezeti és a németországi feldogozóipari beszerzési menedzser index (PMI) végleges, májusi adatát is közlik, az előzetes adat 45-45 pont volt - az 50 pont alatti érték zsugorodást jelez.

Az Egyesült Államokban több fontos makroadat is napvilágot lát, többek közt a munkanélküliség alakulásáról (a ráta májusban az előrejelzés szerint stagnált, 8,1 százalék), a mezőgazdaságon kívüli álláshelyek száma pedig a várakozások szerint 150 ezerrel bővült az áprilisi 115 ezer után.

Amerikában még a személyes jövedelmek és a személyes fogyasztási kiadások áprilisi alakulásáról közölnek jelentést, valamint a feldolgozóiparra vonatkozó ISM index májusi adatát publikálják, az elemzők visszaesést várnak, az előző havi 54,8 pontról 54,1 pontra.