Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Reggel 8.00 órakor derül ki az előzetes harmadik negyedéves német GDP-adat, amelyre éves alapon elemzők 1,8 százalékos bővülést várnak szemben az előző negyedéves 1,6 százalékkal.

A KSH 9.00 órakor közzé teszi a harmadik negyedéves magyar GDP első becslésére vonatkozó adatot. Elemzők 2,4 százalékos növekedési ütemmel számolna.

GDP-előzetes adatok jönnek még az eurózónából is 11.00 órakor. Az uniós valutaövezet GDP-je éves alapon várakozások szerint a harmadik negyedévben az előző negyedévi 1,5 százalék után 1,7 százalékos ütemet fog mutatni, míg negyedéves alapon 0,4 százalékos bővülést mutathat, az előző negyedévhez hasonlóan.

A tengerentúlon - közép-európai idő szerint - délután fél háromkor és három órakor jelennek meg fontosabb makroadatok. Először a termelői árindex végleges októberi adata jelenik meg, amely a várakozások szerint 0,1 százalékos növekedést mutathat az előző havi 0,5 százalékos csökkenés után.

Ezzel egyidőben jelenik meg a kiskereskedelmi forgalom ugyancsak októberi adata, amelyre elemzők 0,2 százalékos növekedést várnak a szeptemberi 0,1 százalékos bővülés után.

Délután 4.00 órakor jelenik meg a Michigan Egyetem fogyasztói bizalmi indexének novemberi adata, ami a piaci várakozások szerint 90 ponton stagnál.