Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az időpontot a Kensington-palota - Harry édesapja, Károly brit trónörökös londoni hivatala - közölte pénteken.

A herceg és az amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be Londonban. Az eddigi hivatalos közlésekből már az is tudható volt, hogy a 33 éves Harry és a 36 esztendős Meghan Markle a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György-kápolnájában esküszik örök hűséget egymásnak májusban.

Az esküvő pontos dátumát azonban csak pénteken ismertette az udvar.

A Kensington-palota hangsúlyozta, hogy az egyházi szertartás, a virágok, a dekoráció és az esküvő utáni fogadás minden költségét a királyi család állja - írta az MTI.

A londoni fogadóirodák a májust eltalálták: már az esküvő hónapjának bejelentése előtt is ezt tartották a legvalószínűbb időpontnak. Általános volt az a várakozás, hogy Harry és Meghan Markle esküvője tavasszal lesz, de az áprilist a sajtó és a fogadóhálózatok gyakorlatilag kizárták, mert abban a hónapban várja harmadik gyermekét Katalin hercegnő, Harry bátyjának, Vilmos hercegnek, a brit trón majdani várományosának hitvese, márciust pedig mindenki túl korainak tartotta.

Az esküvő helyszíne jelent csupán valamelyes meglepetést, ugyanis a fogadóipar favoritja a hivatalos bejelentés előtt a Westminster-apátság volt. Ott tartotta esküvőjét 2011 áprilisában Vilmos és Katalin kétezer meghívott vendég, valamint II. Erzsébet királynő és a királyi család többi tagja jelenlétében. A szertartás közvetítését óvatos becslések szerint is kétmilliárd tévénéző követte figyelemmel világszerte.

Harry és Meghan Markle május 19-ére kitűzött esküvője minden bizonnyal jóval szerényebb külsőségek közepette zajlik majd, egyrészt mert a herceg többször is egyértelmű jelét adta annak, hogy nem kedveli a személye körüli zajos médiafelhajtást, másrészt hátrébb van a brit trónutódlási sorban, mint Vilmos, aki édesapja, Károly trónörökös után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

Harry jelenleg az ötödik a trónöröklési listán, de az esküvő időpontjában már csak a hatodik helyen lesz, mivel elé kerül a sorban Vilmos és Katalin addigra várhatóan megszülető harmadik gyermeke.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga