Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az utolsó erdőket tűzvész, orvvadászat és a korlátozások nélküli fakitermelés fenyegeti. A csempészek és az illegális kereskedelem miatt veszélybe került a bolygó növény- és állatvilágának sokfélesége" - jelentette ki a pápa, aki szerint a probléma megoldásához mindenekelőtt társadalmi igazságosságra van szükség.

A katolikus egyházfő három afrikai országot felölelő apostoli körútja során Mozambikból érkezett Madagaszkárra, ahonnan Mauritiusra utazik tovább.

Andry Rajoelina madagaszkári elnök és helyi kormányzati vezetők előtt a pápa beszélt a munkahelyteremtés fontosságárólazok számára, akiknek jelenleg az ilyen illegális, környezetpusztító tevékenységek jelentik az egyetlen megélhetési forrást.

Aggodalmát fejezte ki a csempészetet megkönnyítő korrupció miatt is. Bár akadnak, akik haszonra tesznek szert az erdőirtások révén, ám az ezzel járó környezeti károk az egész bolygót, minden ember közös otthonát érintik.

A világ negyedik legnagyobb szigete, Madagaszkár, az elmúlt hatvan évben erdeinek mintegy 44 százalékát veszítette el, nagyrészt az illegális rózsafa- és ébenfaexport miatt - írta az MTI nyomán az Infostart.hu.