Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Hartmut nevű front egyre fagyosabb levegőt sodor Németország fölé, így a Zugspitze nevű alpesi hegycsúcson, Bajorország tartomány és Ausztria határán mínusz 30,4 Celsius-fokot jegyeztek fel a szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) mérőállomásán. Ez 3,4 Celsius-fokkal alacsonyabb az egy nappal korábban mínusz 27 fokon beállított idei hidegrekordnál.

A tél az évszak egészét tekintve eddig enyhe és csapadékos volt, az 1,6 fokos átlaghőmérséklet 1,4 fokkal, a négyzetméterenkénti 195 liter csapadék 9 százalékkal meghaladja a sokévi átlagot.

A február viszont szokatlanul napos, száraz és hideg volt. A DWD 110 napsütéses órát regisztrált, ami bő 50 százalékkal több a 73 órás sokévi átlagnál, a négyzetméterenkénti 20 liter csapadék a 49 literes átlag 36 százalékát tette ki, a mínusz 1,7 Celsius-fokos átlaghőmérséklet pedig 2,1 fokkal marad el a megszokottól.

Változás a hónap utolsó napján sem várható, a kemény hideg egészen a hét végéig kitarthat. (A hideg után támadnak a kullancsok.)

Kedden még az ország északi, általában enyhe időjárású térségeiben is rendkívüli hideg volt, Lübeckben például mínusz 15 fokot mértek, és a balti-tengeri kikötővárost 15 centiméter vastag hótakaró borította be. A térségben csaknem mindenütt havazott az utóbbi napokban, és a havas utakon a hét eleje óta több száz kisebb közlekedési baleset történt. A DWD szerint a régióban ritka havazásnak az az oka, hogy a Balti-tenger sokkal kevésbé hideg, mint a felette áramló levegő, és a feszültség kiegyenlítődése révén csapadék keletkezik, amely ugyancsak a hideg miatt hó formájában hullik a partvidéken.