Továbbra is mérsékelten növekszik a gazdaság, de a Fed nyíltpiaci bizottságának több tagja szerint különböző indikátorok már azt mutatják, hogy a növekedés gyengébb a korábban vártnál. A foglalkoztatás bővülése például lassult az elmúlt hónapokban, a munkanélküliségi ráta emelkedett.

A Fed júniusi ülésének legtöbb résztvevője úgy értékelte, hogy a következő negyedévekben gyengébb bővülésre számíthatnak a kereslet, a termelés és a foglalkoztatás terén, mint ahogy azt várták az áprilisi előrejelzésükben. Középtávú növekedési előrejelzésüket csökkentenék. Néhányan viszont úgy vélekedtek, hogy ez egy átmeneti periódus, és az összkép erről az évre lényegében nem változott meg.

Lassulás mutatkozik Európában és Ázsiában is; a vállalatok óvatosabbak lettek beruházási és foglalkoztatási terveikkel, úgy tűnik, kivárnak addig, amíg a bizonytalanság elmúlik.

És amit a befektetők leginkább keresnek a jegyzőkönyvben: néhány tag szerint az újabb monetáris stimulus szükséges lehet a foglalkoztatás növekedésének beindításához, és ahhoz, hogy biztosítsák, az infláció a nyíltpiaci bizottság által célként tekintett szintre kerül. Vagyis az újabb monetáris lazítás (QE3) beindítása egyelőre nem nyert konszenzust. Néhány más tag úgy véli, újabb eszközvásárlási programra akkor kerülhet sor, ha bizonyítást nyer, hogy a gazdaság letért a kilábalás útjáról. Egy újabb ilyen program mindössze két jegybankár előrejelzésébe épült be.