Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szociális biztonságot, munkát és méltó életkörülményeket követelünk!, Nemet mondunk a törvényre, amely miatt utcára kerülünk! - ilyen és ehhez hasonló feliratú transzparensekkel vonultak utcára az alapvetően önfoglalkoztatóként dolgozó mérnökök, ügyvédek és orvosok.

A nemzetközi hitelezők azt követelik a görög kormánytól, hogy csökkentse 1,8 milliárd euróval a nyugdíjakra szánt kiadásokat. Az Alekszisz Ciprasz vezette görög kormány pár napja küldte el Brüsszelnek a nyugdíjreform tervezetét, amelynek alapján egyebek között csökkentenék a legmagasabb összegű nyugdíjakat és emelnék a társadalombiztosítási járulékokat.

A tüntetők egyike, egy 35 éves mérnök szerint jövedelmének 84 százalékát vinnék el adók és járulékok, ha a görög kormány terve megvalósul.

Eközben több száz gazda traktorjaival kivonult az ország legnagyobb útjaira, de a forgalmat egyelőre nem akadályozzák. A szigetek között közlekedő hajók tengerészekhez hasonlóan azt követelik, hogy a kormány ne számolja fel nyugdíjrendszerük autonómiáját.

A Ciprasz-kormány azt tervezi, hogy egységesíti a nyugdíjrendszert és egy nemzeti kasszába tereli át az összes befizetést. A jövedelmek 20 százalékát kellene befizetni járulékként, és 15 év után 384 eurós minimálnyugdíj járna.

A törvénytervezet február elején kerül a görög parlament elé.