Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Fehéroroszország pénteken bejelentette, hogy megtiltja az Európai Unióban bejegyzett teherautók belépését a területére – idézte az Interfax hírügynökség a belarusz közlekedési minisztériumot a Reuters szerint.

A lépés válasz arra, hogy az Európai Unió megakadályozta az Oroszországban és Fehéroroszországban bejegyzett autók belépését a blokk területére még a múlt héten az orosz Szövetségi Vámszolgálat szerint.

A lépés része annak a szankciócsomagnak, amelyet az EU Oroszországgal szemben az ukrajnai provokálatlan inváziója miatt vezetett be. Az orosz és fehérorosz rendszámmal rendelkező nemzetközi szállítójárművek nem szállíthatnak árukat az uniós országok területén keresztül április 9. óta.

Az EU kivételt tett a gyógyszereket, élelmiszereket, mezőgazdasági termékeket, energiát, műtrágyát és színesfémeket szállító járművek esetében.

Fehéroroszországot, amely az Oroszország által vezetett vámunió tagja, szankciókkal sújtották, mert megengedte Moszkvának, hogy területét használja az Ukrajna elleni támadáshoz.