Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idei év októbere arról marad emlékezetes Szerbiában, hogy a koronavírus megjelenése óta ebben a hónapban hunytak el legtöbben a Covid-19 betegség okozta szövődmények miatt - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó. A múlt hónapban összesen 1721 emberéletet esett áldozatául a vírus okozta szövődményeknek, ami azt jelenti, hogy az elhunytak száma majdnem megduplázódott a szeptemberhez képest, amikor 942-en hunytak el.

Októberben naponta átlagosan ötvenöten vesztették életüket a Covid-19 miatt. Az elmúlt hónapban nem volt olyan nap, amikor a Covid-19 következtében elhunytak száma ne érte volna el a negyvenhatot, s a hónap utolsó napján a hatvanötöt is elérte. Október utolsó hetében a koronavírus Szerbiában 446 emberéletet követelt – a vírus megjelenése óta egy hét alatt soha ennyi ember nem hunyt el a Covid-19 miatt.

Az eddigi leggyászosabb nap 2020. december 4. volt, amikor huszonnégy óra alatt hatvankilencen hunytak el a vírus miatt. A Covid-19 eddig Szerbiában tízezer ember haláláért felelős. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezeket a halálozási adatokat még a köztársasági válságtörzs egyes tagjai is megkérdőjelezik.

– A hivatalos adatok szerint huszonhét percenként történik egy haláleset, amely kapcsolatban van a koronavírussal, de valójában minden tíz percben hal meg egy ember a covid-19 okozta szövődmények miatt – mondta október közepén Predrag Kon epidemiológus, aki hozzátette, ez azt is jelenti, hogy két és félszer többen halnak meg, mint amennyi a hivatalos statisztikai adatokban szerepel.