Az amerikai munkaügyi minisztérium adatai szerint múlt héten alig változott az újonnan regisztrált munkanélküli segélykérelmek száma. A két héttel ezelőtti adatok revízióját figyelembe véve is mindössze 2 ezerrel csökkent a segélykérők száma (372 ezerről 370 ezerre), a várt 5 ezer helyett (a konszenzus 365 ezer volt).

Jó hír viszont, hogy (1) a segélykérők számának négyhetes mozgóátlaga hatheti mélypontra (370 ezer) került, (2) a tartósan munkanélküli segélyből élők száma pedig további 29 ezerrel csökkent (utóbbi adat a két héttel ezelőtti állapotot tükrözi).

Szintén fél háromkor láttak napvilágot a kereskedelmi tárca áprilisi rendelési statisztikái, amelyek szerint a tartós cikkek rendelésállománya mindössze 0,2 százalékkal (215,5 milliárd dollárra) nőtt, a várt 0,3 százalékkal szemben. A bontás alapján egyedül az autógyártók és az autóipari beszállítók rendelésállománya nőtt, a többi szereplőé viszont csökkent (a járműgyártók adataitól tisztított index 0,6 százalékos csökkenést jelzett).