A pakurával töltött tartály felrobbanása nagy tüzet okozott a Tarik adzs-Dzsadida negyedben. A sérültek egyike súlyos állapotban van, többen füstmérgezést kaptak - közölte a helyi vöröskereszt. Értesülések szerint több mint húsz embert szállítottak kórházba. A hadsereg és a polgári védelem önkéntesei evakuálják a környéken élőket, miközben a tűzoltóság igyekszik megfékezni a lángokat - írja a hvg.hu az MTI-re hivatkozva.

"Az evakuálás folyamatban van" - közölte Marvan Abúd bejrúti kormányzó az adzs-Dzsadíd televíziónak nyilatkozva. A tévében mutatott felvételeken a lángoló lakónegyedet lehetett látni, a háttérben pedig a pánikba esett helyi lakosok kiabálását lehetett hallani.

A biztonsági szolgálatok szerint a történtekkel összefüggésben őrizetbe vettek egy helyi bolttulajdonost, aki a többi között benzinnel kereskedik.

A bejrúti kikötőben három hónapja, augusztus 4-én 2700 tonna - évek óta ott tárolt - ammónium-nitrát robbant fel, aminek következtében több mint 190-en meghaltak, mintegy hatezren megsérültek, és körülbelül 300 ezren váltak otthontalanná. A detonációt követően kiderült, az illetékesek éveken át rendszeresen figyelmeztették a hatóságokat, hogy a hatalmas mennyiségű ammónium-nitrát kikötői tárolása veszélyt jelent, de senki nem tett semmit, hogy a vegyszert elszállítsák a raktárból. A robbanást kormányellenes tüntetések sorozata követte.