Az amerikai meteorológiai szolgálat még kedd este 15 államra kiterjedő riasztást adott ki. New York, New Jersey, Arkansas és több más állam kormányzója is szükségállapotot hirdetett ki a fagy, a jég vagy a hó - vagy mindhárom miatt. Connecticutban a nem létfontosságú szolgáltatóknál dolgozó állami alkalmazottak otthon maradhattak.

Bostonban és Massachusetts más területein óránként 5 centiméter hó hull. A hóréteg vastagsága több helyen meghaladja a 30 centimétert, a hófúvás és az ónos eső miatt erősen megromlottak a látási viszonyok.

Az ágakra és a vezetékekre tapadt jég miatt kidőlő fák és villanyoszlopok jelentős áramkimaradásokat okoznak. Pennsylvania államban szerda reggelre több mint 650 ezer, Baltimore környékén 80 ezer, New Jerseyben pedig 41 ezer háztartás és vállalkozás maradt villany nélkül.

De az áramszolgáltatásban fellépett zavarokról érkeztek jelentések Maryland, Nyugat-Virginia, Arkansas, Kentucky, Delaware, Ohio, Virginia, Indiana és New York államból is.

Az Egyesült Államok középső és északkeletei területein egy hónapon belül másodszor támad nagy kiterjedésű téli vihar. New York és New Jersey államban kimerülőben vannak az utak csúszásmentesítésére használt sókészletek.

A zord időjárás miatt országszerte több mint 2300 repülőjáratot töröltek. A legsúlyosabb torlódás a New York és Boston környéki repülőtereken alakult ki. A missouri állambeli Kansas Cityben egy, a terminál felé guruló repülőgép hóbuckának ütközött.