Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt év legvégén Bob Diachenko kiberbiztonsági kutató egy olyan szerverre bukkant, amely több, mint 440 ezer, RedLine malware-rel gyűjtött fiókadatot tartalmazott - írja a Nemzeti Kibervédelmi Intézet honlapja. A RedLine jelenleg az egyik leggyakoribb információlopó káros kód, amely jellemzően vírusos e-mail csatolmányokba, YouTube videókba és kalózszoftverekbe rejtve fertőzi meg az áldozat eszközeit.

A malware főleg e-mail fiókok hitelesítőadatait, valamint bankkártyaadatokat próbál megszerezni böngésző sütikből, VPN és FTP kliensekből, de gyakori célpontjai a kriptovaluta-pénztárcák is. A kutató az adatbázist feltöltötte a Have I Been Pwned (HIBP) adatszivárgás-ellenőrző portálra, így a felhasználók ellenőrizhetik, hogy e-mail címük érintett-e a támadásban.

Ha az e-mail-címünk szerepel a RedLine adatbázisban, érdemes azonnal megváltoztatni a hozzá tartozó jelszót, emellett javasolt minden fontos fiókunknál jelszót cserélni, mivel a káros program más belépési adatokat is lophatott eszközünkről! Természetesen az alapos vírusirtásról se feledkezzünk meg!