Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A két szervezet azért döntött így, mert Oroszország hadműveletet indított Ukrajna ellen. „A futball teljes szolidaritást vállal az összes érintett ukrán emberrel. Mindkét elnök reméli, hogy az ukrajnai helyzet jelentősen és gyorsan javulni fog, hogy a futball ismét az egység és a béke hordozója lehessen” – idézi a vg.hu a közös közleményt.

Az UEFA egyúttal felbontotta szponzori szerződését az orosz energiaipari vállalattal, a Gazprommal, amely 2012 óta - sajtóértesülések szerint - évi 40 millió eurót fizetett többek között a Bajnokok Ligája és 2024-es Európa-bajnokság támogatásáért.

Oroszország a tervek szerint március 24-én Lengyelországot fogadt volna a világbajnoki selejtező rájátszásában, ám az eltiltás életbe lépésével automatikusan kiesik. A lengyel szövetség már jelezte: válogatottjuk nem hajlandó pályára lépni az oroszok ellen. 

Az UEFA az orosz–ukrán konfliktus miatt kizárja a Szpartak Moszkvát az Európa-ligából, így a Szoboszlai Dominikot, Willi Orbánt és Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig játék nélkül juthat a negyeddöntőbe - idézi a portál az NSO-t.

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.