Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fogászati Világszövetség (FDI) jelentése drámai felhívásban figyelmeztetett arra, hogy a koronavírus járvány járulékos hatásaként látványos romlás várható a világ népességének fogazatánál. Egyebek között a szuvasodás megszaporodásával kell számolni, amit nem árt majd szem előtt tartani a lezárások fokozatos feloldása után - írja az Infostart.

A jelentés szerint a visszatérő korlátozások nagyon sok embert arra kényszerítenek, hogy fogpanaszaikkal ne forduljanak fogorvoshoz - ezt sok esetben rendelés híján meg sem tehetnék -, sőt, a napi rutinból történt kizökkenés sokakat még a napi kétszeri fogmosásról is leszoktatja. Mindennek hosszú távú tömeges fogromboló hatása tetemes.

Hasonlóan a fogalmaz az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is, amely szerint a járvány az orvosi ellátások közül a szájzónába jelentkező betegségek kezelését sújtotta a legkeményebben, országonként átlagosan 70-80 százalékos szüneteltetést regisztrálva az ilyen típusú rendeléseknél.

-Nevezzük csak egyszerűen fogászati katasztrófának - idézte a brit The Guardian mindezek kapcsán Dr. Gerhard Konrad Seebergert, a Fogászati Világszövetség elnökét.