Szerbiában még úgy érzi a kormány, hogy nem kell lemondani az osztogatásról, ennek jegyében a 16 és 29 év közötti fiatalok 5000 dináros (17,5 ezer forint) támogatást kapnak, melynek folyósítása december 16-án kezdődik - jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter a vajdasági Szabad Magyar Szó tudósítása szerint.

Mindazoknak, akik a támogatást szeretnék megkapni, igényelniük kell azt az államkincstár (Uprava za trezor) honlapján, függetlenül attól, hogy korábban igényeltek-e már támogatást, vagy sem. A szociális segélyben részesülőket, illetve a börtönbüntetést töltő fegyenceket kivéve mindenkinek igényelnie kell, ha szeretné megkapni a támogatást.

Az eljárás ugyanolyan lesz, mint az előző két alkalommal, amikor az idei év első felében a fiatalok állami támogatást kaptak, vagyis száz-száz eurót februárban és júniusban.

Rigorózus szabályok

A támogatásra azok a szerb állampolgárok jogosultak, akik a jelentkezés pillanatában a 16 és 29 év közöttiek, rendelkeznek érvényes szerbiai személyi igazolvánnyal, és állandó lakcímmel.

Az életkort tekintve egészen pontosan azok igényelhetik a támogatást, akik a jelentkezés pillanatában betöltötték 16., de még nem töltötték be a 30. életévüket.