A Bank of England (BoE) kormányzója Philip Hammond pénzügyminiszternek írt levelében közölte: 2019 júniusáig a posztján marad, de nem tölti ki a brit jegybanki kormányzói mandátum teljes, nyolc éves időszakát. Carney ugyanakkor jelezte, megtiszteltetésnek érezné, ha meghosszabbíthatná a kinevezését az általa korábban vállalt öt éven túl.

Ez az általa vállalt periódus egy évvel való meghosszabbítását jelenti. A jegybankelnök szerint ez hozzájárulhat egy rendezett ármenet biztosításához az Egyesült Királyság és az EU új kapcsolatának kialakításakor.

Ez alapján Carney a posztján maradhat az Egyesült Királyság számára kritikus átmeneti időszakban, amikor kilép az EU-ból. A hírre a font 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a jegyzés 1,2231 dollárnál állt este.

A kanadai Carney 2013. július 1-jén vette át a Bank of England irányítását. Személyében először került külföldi vezető az 1694-ben alapított jegybank élére.

Az 51 éves Carney - aki előzőleg a kanadai jegybank kormányzója volt - már kinevezése előtt közölte a brit kormánnyal, hogy öt évre, 2018-ig vállalja a megbízatást.