Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Matteo Salvini, a belügyminiszteri posztot is betöltő olasz miniszterelnök-helyettes várhatóan május 2-án találkozik Orbán Viktorral Budapesten.

A látogatás során az újonnan megalakuló Európai Parlamentben elképzelhető együttműködésről egyeztethet a két politikus - tudta meg a Magyar Nemzet. Matteo Salvini tavaly augusztusban fogadta Milánóban Orbán Viktort, a találkozóról az olasz politikus akkor azt mondta, hogy az egy folyamatot indít el egy új Európa megteremtése érdekében.

Salviniről a napokban a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) német lap azt írta, hogy a következő Európai Parlamentben (EP) jobboldali pártszövetséget akar létrehozni, ám a jelenleg az Európai Konzervatívok és Reformerek (EKR) frakciójába tartozó lengyel kormányzópárt, a Jog és Igazságosság (PiS) távolságot fog tartani ettől a nacionalista szövetségtől. Salvini célja a FAZ szerint, hogy a májusi európai parlamenti választásokon megerősödő populista-nacionalista politikai erőket egyesítve a parlament döntéseit befolyásolni képes tömböt hozzon létre.