Egyre több pénzt fordítanak szponzorációra a világ nagyvállalatai, amely jól látható a női sportolók megnövekedett fizetésén is.

A Forbes becslései szerint a világ 10 legjobban fizetett sportolónője együtt több mint 167 millió dollárt keresett, amely nem csak a 2 évvel ezelőtti, hanem a 2013-ban mért 143,3 millió dolláros rekord értékhez képest is kiugróan nagy növekedés.

A top tízes listát a japán teniszező, Naomi Oszaka vezeti, aki 57 millió dollárt keresett egy év alatt, ebből nagyjából 5 millió dollárt kapott csak a WTA-tól (Women's Tennis Association), fizetésének nagy része olyan szponzoroktól érkezik, mint a Louis Vuittom, Tag Heuer vagy a Nissan Motor. A második helyen Serena Williams amerikai teniszező áll, aki évente közel 46 millió dollárt keres.

A kép azonban nem teljesen rózsás. Osaka és Williams ugyanis gyakorlatilag a teljes növekedésért felelős, a lista többi szereplőjén halvány esélye sincs arra, hogy a legjobban fizetett sportolók közé kerüljenek - fogalmaz a lap. 

A világ legjobban fizetett sportolói között Oszaka a 12., míg Williams a 28. helyen végzett. Venus Williams teniszező több mint 20 millió dollárral maradt le az 50 legjobban fizetett sportoló közé jutástól.

A világ tíz legjobban kereső sportolónője a Forbes listája alapján

  1. Naomi Oszaka -tenisz (57,3 millió dollár)
  2. Serena Williams -tenisz (45,9 millió dollár)
  3. Venus Williams - tenisz (11,3 millió dollár)
  4. Simone Biles - torna (10,1 millió dollár)
  5. Garbiñe Muguruza - tenisz (8,8 millió dollár)
  6. Jin Young Ko - golf (7,5 millió dollár)
  7. P.V. Sindhu - tollaslabda (7,2 millió dollár)
  8. Ashleigh Barty - tenisz (6,9 millió dollár)
  9. Nelly Korda - golf (5,9 millió dollár)
  10. Candace Parker - kosár (5,7 millió dollár)