Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vlagyimir Putyin, Oroszország államfője március 11-én tárgyalt fehérorosz kollégájával, Alekszandr Lukasenkával, amelyen arról tájékoztatta tárgyalópartnerét, hogy némi "pozitív elmozdulás" történt az Oroszország és Ukrajna között folyó tárgyalásokon a két hete tartó háború ügyében - jelentette a Moscow Times.

"A mi oldalunkat képviselő tárgyalók bizonyos pozitív elmozdulásokról számoltak be nekem" - mondta a Lukasenkával folytatott megbeszélésen, amely a televízió nyilvánossága előtt zajlott. Hozzátette még ehhez, hogy az orosz-ukrán tárgyalások jelenleg már majd hogy nem napi szinten folytatódnak.

Az orosz és ukrán tárgyalók számos fordulóban találkoztak egymással azt követően, hogy az orosz hadsereg február 24-én megtámadta Ukrajnát. Az egyeztetések nyomán sok huzavona után sikerült több humanitárius menekülőfolyosót nyitni a civilek távozásához a harci cselekmények elől. A két fél egymást vádolta azzal, hogy megszegték ezeknek az egyezségeknek egy részét.

Putyin megígérte Lukasenkának, hogy tájékoztatni fogja a tárgyalások menetéről, amit bizonyára elsősorban az magyaráz, hogy az orosz katonák egy része Beloruszból hatolt be Ukrajna területére. Tett még egy megjegyzést a háború nyomán bevezetett nyugati szankciókra: "A Szovjetuniót egész történetében nyugati korlátozások sújtották mégis óriási sikereket ért el."

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.