A francia parlament heves viták után július közepén fogadta el azt a törvénytervezetet, amely kiszélesíti a Covid-igazolás használatát a mindennapi életében, hatósági karantént ír elő a fertőzötteknek, kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást az egészségügyi és szociális dolgozók, valamint a tűzoltók számára. Később heves tüntetések indultak, hogy számos szakmánál előírták az oltakozást, illetve, hogy a vendéglátóhelyek látogatását a védettségi igazolványokhoz kötötték. Később viszont a lépést a francia alkotmánybíróság is megvizsgálta és helyben hagyta.

Most továbbléptetnék a védettségi igazolások használatát, de inkább az emberek kényelmére koncentrálva: egészségügyi karkötővel kísérleteznek Gironde megyében. Összesen 20 ezer ilyen karkötőt osztanak szét a legnépszerűbb látnivalók környékén. A terv szerint a teljesen beoltottak kérhetik ezt a karkötőt, amelyet nem lehet levenni és másnak átadni. Használatával egyszerűsödik a belépés azokra a helyekre, ahova csak a koronavírus ellen védettek léphetnek be - írja az Euronews.

A fehér karkötőn szürke betűkkel az UMIH 33 egészségügyi igazolvány felirat olvasható, mivel a vendéglátóipari kamara kísérletezik a megoldással, amelynek a rövidítése az UMIH. A teszt után készek változtatni is a karkötőkön, ha azok nem válnak be, vagy van jobb megoldás.