Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Oroszország nem akarja megtámadni Ukrajnát a határoknál történő csapatösszevonás ellenére sem – mondta Oroszország Európai Unióhoz rendelt nagykövete, Vlagyimir Csizsov. az Euronewsnak

 

Ezt a blöfföt nem Oroszországban találták ki, hanem azokban az országokban, amelyek Európában és Amerikában is terjesztik ezt” 

– mondta Vlagyimir Csizsov. Szerinte a NATO folyamatosan áthágja a hidegháború után kötött szóbeli megállapodásokat.

 

"Meglepődne, ha tudná, mennyi fegyvert halmozott fel a NATO az orosz határ közelében. Hogy a katonai támaszpontokat ne is említsük. És tisztán a statisztika kedvéért hozzátenném ehhez azt, hogy az az orosz határvidéken, a Fekete-tengernél történt repülések száma 60 százalékkal nőtt.”

 

A nyugati országok az Északi Áramlat 2 gázvezeték blokkolásával fenyegeti Oroszországot, ha az megtámadja Ukrajnát. A nagykövet szerint azonban könnyen találnának más vevőt a földgázra. "Szerintem az európai fogyasztóknak kellene elsősorban aggódniuk. Hiszen nekik kellene a relatív olcsó és bőséges orosz gáz nélkül élniük és nekik kellene más fűtőanyagot találniuk az otthonuk fűtéséhez. A télnek nincs még vége!” - figyelmeztetett az interjúban az orosz diplomata.