Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bizonyára figyelemmel kíséri a Nemzeti Közműszolgáltató a gáz árának csökkenését annak ellenére, hogy az elmúlt  négy évben a nemzetközi tőzsdei árak esése ellenére nem csökkent a gáz ára - vélte a Népszavának adott interjújában Kaderják Péter, a Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontjának vezetője.

Az államivá vált közművek nyeresége azonban ma már a lehetséges költségvetési bevétel, ezért a szervezet stratégiáját kormányzati döntések is befolyásolják.

A piaci folyamatok következtében az E.On alá tudott ajánlani a NKM Nemzeti Közműszolgáltatónak. Szerinte ennek fogyasztóként a szíve mélyén mindenki örülhetne. A mostani politikai vita azért káros, mert elrettentheti a hasonló ajánlatokat fontolgató szereplőket.

A romániai gázbeszerzés lehetőségét annak tükrében kell értékelni, hogy ha megszűnik az orosz gáz ukrajnai tranzitja,és Magyarország Nyugat-Európa felől vehet energiahordozót, akkor minden pótlólagos lehetőség jól jön. A romániai mellett a Horvátországon keresztül érkező gáz is jó lehet, ha jó az ára.

A fotó forrása: Katona Vanda/Napi