Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az intézkedést a színésznek a Gazprombankban, a VTB-ben és a szaranszki székhelyű KSz Bankban vezetett számlái ellen az orosz adótörvénykönyv 76. cikke alapján rendelték el. Ez abban az esetben rendelkezik a banki műveletek felfüggesztéséről, ha a számlatulajdonos nem nyújtott be adóbevallást, elmulasztotta az adó vagy valamilyen bírság, illeték befizetését - írta az MTI.

Az üggyel kapcsolatban az orosz Szövetségi Adószolgálat (FSZN) Novoszibirszk megyei részlege péntekre ígért hivatalos tájékoztatást. Az Interfax szerint Depardieu tavaly decemberben jegyeztette be magát a városban alkotói és művészi tevékenységet folytató, valamint szórakoztatást szervező egyéni vállalkozóként.

A számos élvonalbeli filmművészeti díjjal jutalmazott Depardieu, aki 2013-ban megkapta az orosz állampolgárságot, ugyancsak a múlt év végétől bejegyzett lakos Novoszibirszkben.

A színész azt követően kapta meg az orosz útlevelet Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, hogy hazájában botrány keveredett, mert nem kívánta megfizetni a francia kormány által a leggazdagabbakra kivetett adót, és belga adófizető lett.