Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Sziget-alapítóként ismert, bár a fesztiválcégtől évek óta távolodó Gerendai Károly körül mára vagy két tucat vállalkozást tartalmazó cégháló alakult ki. Szavai szerint ennek fő oka, hogy mindig társakkal alapít egy-egy vállalkozást a közös elképzelésekre. Ugyanakkor elismeri, mára valóban kissé kuszává váltak a belső elszámolások, amit rendezni terveznek - írja a Népszava.

Gerendai mostanában a Lakatos Péter Videoton-vezérigazgatóval közös Lupa-tavi strandberuházásával büszkélkedik leginkább. A strandot 2018-ban 3 milliárdos beruházással elindító cég tavaly a 2019-eshez közeli, hatszázmilliós árbevétel mellett alig csökkenő, 11 milliós nyereséget termelt. A járványhelyzethez képest meglepően kedvező számok oka, hogy a tavaly nyári járványhullámvölgyben működhettek.

A strandingatlant külön cég, a Lupa Vagyonkezelő jelképezi, amely néhány tíz milliós - a Lupa Strand által fizetett bérleti díjból származó - bevételből szintén hozott közel nyolcmilliós nyereséget. Gerendai idén jobb számokban bízik. A vendéglátásban Gerendai cégeit is elkaszálta a válság, és a feketelistáról nem maradhat le a Sziget sem, melynek zrt.-jét Gerendai Károly és szervezőtársa, Takács Gábor közös cége, a Szigerta Invest 22,9 százalékban jegyzi.

Bár az eladási szerződés szerint a többségi tulajdonos tavaly megvette volna a kisebbségi részeket is, a teljesítést a vis maior-helyzet felülírta. Az ügyről később ülnek le tárgyalni, de Gerendaitól távol áll a többség visszavásárlásának gondolata is. A vírusfélelmek miatt ugyanis a nemzetközi fesztiválok közeljövője tekintetében borúlátó.