Cápát láttak a turisták a görögországi Paxoszon - írja a vajdasági Szabad Magyar Szó. A szerbiai turisták körében népszerű nyaralóhelyen látott cápáról a GrčkaInfo Facebook-oldalon osztottak meg felvételeket. Az Erimitosz strandon a szemtanúk szerint kékcápát láttak, s ugyan a nyílt tengeren él, gyakran egészen a partig elúszik.

A kékcápa ragadozó: nagyobb halakat (köztük kisebb cápákat), kalmárokat, rákokat, teknősöket, emlősöket (főleg fókákat és delfineket) dögöket és hulladékot eszik; az emberre is veszélyes, igaz, ritkán támadnak emberre. Tápláléka megszerzéséhez nagy területeket kalandoz be; állandó területe nincs. Megjelölt példányokat vizsgálva megállapították, hogy hetente ezer kilométernél is többet tesz meg.

Az adatok szerint 1580 és 2013 között kékcápa mindössze 13 alkalommal támadott meg embert, négy támadás végződött halállal. A Facebook-oldalon terjedő hír szerint a szóban forgó cápa még bébi. Nemrégiben magyar turisták is találkoztak kellemetlen medúzákkal a tengerben Görögországban.