A skóciai rendőrség - Police Scotland - tájékoztatása szerint a csomagokat a két intézmény postázóiban találták. A Police Scotland délután közölte, hogy a Royal Bank of Scotland épületében fellelt csomagban veszélytelen, főleg reklámjellegű tárgyak voltak, így az itt létesített zárlatot feloldották.

A glasgow-i egyetemen talált csomagon viszont ellenőrzött robbantást hajtottak végre a tűzszerészek, és az egyetem több épülete továbbra is zárlat alatt van, a szerdai előadásokat törölték.

A Police Scotland szerint a lakosságra az ügy nem jelent további kockázatot.  A skót rendőrség közvetve utalást tett arra, hogy az incidens kapcsolódhat az előző nap Londonban talált, postai küldeményekbe rejtett kis hatóerejű, házilagos kivitelezésű gyújtószerkezetek ügyéhez. A Police Scotland részletek nélkül közölte, hogy együttműködik a londoni rendőrséggel a brit fővárosban talált csomagok vizsgálatában.

A Londonban kedden talált gyújtószerkezetek A4-es méretű, megcímzett fehér postai borítékokban érkeztek két londoni repülőtér, a Heathrow és a City irodaközpontjaiba, illetve a hatalmas belvárosi Waterloo metrócsomópont és vasúti pályaudvar postázójába.

A londoni rendőrség beszámolója szerint a szerkezetek a borítékok kinyitása esetén kisebb tűz okozására voltak alkalmasak.

A Londonban fellelt borítékokon ír postai bélyegek voltak, és a feladó címének rubrikájában egy részleges dublini postai cím szerepelt.

Személyi sérülés nem történt, a két londoni repülőtér és a pályaudvar forgalmát az incidens nem érintette.

A londoni rendőrség szerda délután bejelentette, hogy a brit parlament felső kamarája, a Lordok Háza közelében is találtak egy gazdátlan csomagot, a vizsgálat azonban kiderítette, hogy ez a csomag nem adott okot gyanúra.