Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bejegyzés szerint a Szatmár megyei tűzoltók egy informális falugyűlésen tájékoztatták a nagymajtényieket a gázkútnál csütörtökön kialakult helyzetről. A tájékoztatás szerint a feltörő víz kioltotta a lángot, de még nem sikerült felszerelni a gázkút lezárását biztosító szerkezetet, ezért a veszély nem hárult el - írta az NRGReport.com az MTI híre alapján.

A tűzoltók megfigyelés alatt tartják a gázkutat, állandóan méréseket végeznek, és ha újabb gázkitörést észlelnek, újra meggyújtják a lángot - idézte az Agerpres a román katasztrófavédelem közlését. Ha ugyanis a feltörő víz az előtt oltja el a lángokat, hogy felszerelnék a csapot, robbanás veszélye áll fenn.

Csütörtökön az ISU közleményben tájékoztatott arról, hogy sikerült levágni a lángoló gázkút fejét, és ezáltal lehetővé vált a kútfő helyettesítése. Ezután el lehet kezdeni a földgázkiáramlás lezárását.

A Szatmár megyei Nagymajtényban, a magyar-román határtól mintegy tíz kilométerre december 18-án hajnalban ütött ki tűz egy földgázkútnál. A kút azóta több méter magas lángokkal égett. A balesetet egy váratlan földgázkitörés okozta. A földgáz kitermelését készítették elő, és lefúrt a földgázrétegig, de még nem szerelte fel a gázkitörés megelőzését biztosító berendezést. A balesetben senki sem sérült meg.

A Napi.hu együttműködik az NRGReport.com portállal.

Címlapkép forrása: Pexels.com/Suludan Diliyaer