Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tűzoltók megérkeztek a helyszínre, de nem olthatnak, mert a kábelek nagyfeszültség alatt vannak. A minisztérium szerint viszont ha lekapcsolják az áramellátást, akkor több tévé nem tudja majd sugározni adását. A kijevi tévénézők ugyanakkor arra panaszkodnak, hogy megszakadt kilenc tévé műholdas sugárzása, és egyes hírek szerint négy rádió adásait sem tudják fogni.

A tűzeset a kábelcsatornának azon a részén történt, amely a kijevi Melnikova utca alatt húzódik. Szemtanúk szerint olybá tűnik, mintha szándékos gyújtogatás történt volna. Egyes hírek szerint felrobbant a tévétorony melletti "kút", de a jelentésekből nem derül ki, hogy milyen kútról van szó, és hogy az hogyan függ össze a távközlési rendszerrel.

Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy tartva a provokációktól, a Nemzeti Gárda fegyveresei csütörtökön védelmük alá vették a kijevi tévétornyot.

A tévéközpont munkatársai szerint is szándékos gyújtogatás történhetett. Elmondásuk szerint a tévétornyot és a közszolgálati televíziót ugyan fokozottan védték a hatóságok, illetve a nemzeti gárda, de a föld alatt futó kábeleket senki. Azt is feltételezik, hogy belső munkatársnak kellett közreműködnie a gyújtogatásban, hiszen még az ott dolgozók zöme sem tudja, pontosan hol futnak a kábelek.

Az Ukrajinska Pravda című hírportál arról is hírt adott, hogy a kelet-ukrajnai szakadárok úgynevezett "délkeleti hadseregének" követelésére leállították több, kábelen szolgáltatott, ukrán nyelvű tévécsatorna adásának sugárzását Luhanszkban és a Luhanszk megyei Szeverodonyeckben.