Egy híd és egy cukorfinomító üzem szenvedett károkat Oroszország kurszki régiójában, amely Ukrajna közelében van, Roman Sztarovojt a régió kormányzója azt állítja, hogy a határon átnyúló ágyúzás okozta a bajt - derül ki a Moscow Times tudósításából.

A robbanásoknak nem voltak halálos áldozatai vagy sérültjei Tetkino faluban, ahol az esetek történtek. A legnagyobb kár a helyi hidat érte. A Telegram közösségi csatornán megjelent fotók szerint a híd részlegesen sérült, egy házat leromboltak és egy autó kiégett.

Tetkino lakói a napokban petíciót intéztek Vlagyimir Putyinhoz, Oroszország államfőjéhez azzal a kéréssel, hogy védjék meg a falujukat a háború ismétlődő átcsordulásától. Egy helyi lakos videóban hívta fel Putyin figyelmét arra, hogy ehelyett egy civilbe öltözött titkosszolgálati tiszt felkereste és ukrajnai családi kapcsolatairól faggatta.

Az orosz csapatok kijevi visszavonulása és az ukrán hadsereg sikeres Harkiv körüli ellentámadása után gyakoribbá váltak az orosz területeket ért csapások. Az ukrán fél tagadja, hogy ezekhez bármi köze lenne. Ezeknek orosz civil áldozataik is voltak.