Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Unió, Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és a Global Citizen nemzetközi szervezet által szervezett Stand Up for Ukraine (Állj ki Ukrajna mellett) elnevezésű kampány keretében az otthonaikat elhagyni kényszerülő ukránok számára gyűjtöttek adományokat - írta az Infostart az MTI híre alapján.

Számos művész, köztük Elton John, Alanis Morrissette, Billie Eilish, Annie Lennox és Chris Rock csatlakozott a kampányhoz a világ vezetőinek oldalán, akik országuk nevében vállalták, hogy több milliárd dollárt mozgósítanak.

"Feldúlt bennünket, amint láttuk az emberek szenvedését Ukrajnában" - írta Facebook-oldalán Elton John. A 75 éves poplegenda felszólította rajongóit, hogy "segítsenek azokon az embereken, akiknek romokba dőlt az élete és mindent elhagytak egy biztonságosan életért".

Varsóban tartott szombati sajtótájékoztatóján von der Leyen "fantasztikusnak" nevezte a gyűjtés eredményét.

"A világ országainak, vállalatainak és embereinek szolidaritása kis fényt kínál ezekben a sötét órákban" - fogalmazott Von der Leyen. Hozzáfűzte: "amikor a bombák már nem hullanak többé, abban is segítünk majd, hogy az ukrán nép újraépíthesse országát".

Az EB elnöke kifejtette azt is, hogy Ukrajna további anyagi segítségre számíthat.

A világ 9,1 milliárd eurót ígért a kampány keretében. Az Európai Bizottság az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) együttműködve újabb 1 milliárd eurót ajánlott fel az ukrajnai belső menekültek számára - jelentette be az Európai Bizottság elnöke.

Az Európai Bizottság által felajánlott összegből 600 millió eurót kapnak az ukrán hatóságok és 400 milliót azok a szomszédos államok, amelyek figyelemre méltó munkát végeznek a menekültek megsegítése érdekében - tette hozzá von der Leyen.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki videókapcsolat segítségével beszélt a sajtótájékoztatón, kijelentette: "az ukrán bátorság már egyesítette a demokratikus világot". Az ukrán elnök felszólította a Nyugatot, hogy hozzon további szankciókat az orosz bankok ellen és állítsák le az orosz kőolaj vásárlását.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatos cikkeinket ezen a linken olvashatja.

Az orosz támadás február 24-i kezdete óta több, mint 4,3 millió ukrán hagyta el hazáját az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint. Az ENSZ becslése szerint a belső menekültek száma az országban 7,1 millió.