A trieszti kikötőben horgonyzó 143 méter hosszú és 25 méter széles SY A (Sailing Yacht A) értékét mintegy 530 millió euróra (nagyjából 200 milliárd forint) becsülik - derül ki a portál cikkéből.

A Nobiskrug német hajógyár által épített jacht a Hajozas.hu szerint a világ legnagyobb vitorlás jachtja: 43 méter hosszú és 25 méter széles, vízkiszorítása több mint 14 ezer tonna. A vitorlás árbócai kivételesen magasak, 90 méteresek. A futurisztikus szuperjacht vitorláinak felülete 3700 négyzetméter, vagyis akkora, mint egy fél focipálya. A jacht rendelkezik egy hibrid, dízel-elektromos meghajtású hajtóművel is. A hajó 8 szintes, van rajta úszómedence, helikopter-leszállóhely, egy víz alatti kilátószoba és egy tengeralattjáró is - írta az rtl.hu.

Melnicsenko ellen március 9-én léptek életbe a szankciók az Európai Unió orosz oligarchák elleni intézkedéseinek részeként. Az EU szerint Melnicsenkó tulajdonában van a műtrágyagyártó EuroChem Group és a SUEK szénipari vállalat.

A Melnicsenko elleni szankciókat elrendelő határozat szerint ő és 36 másik üzleti vezető is találkozott Vlagyimir Putyinnal az ukrajnai invázió után, hogy megvitassák az uniós és amerikai szankciók lehetséges gazdasági hatásait.

A napokban több orosz oligarcha tulajdonában lévő luxusjachtokra is lecsaptak a hatóságok.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.