Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az 50-99 főt foglalkozató középvállatok esetében a jövő év helyett csak 2016-tól kell majd bevezetni munkáltató által szavatolt kötelező egészségbiztosítást. A nagyobb vállalatok esetében a korábbi 95 százalék helyett csak a teljes állású alkalmazottak 70 százalékát kell biztosítani 2015-től. Az arány 2016-tól tovább emelkedik majd.

Az 50 fősnél kisebb cégek esetében az Obamacare néven ismertté vált törvény nem ír elő kötelező munkáltatói egészségbiztosítást. A CNN Money szerint az Egyesült Államokban a cégek 2-2 százaléka minősül közép-, illetve nagyvállalatnak.

A bejelentés újabb halasztást jelent az Obamacare bevezetésében. Az eredeti tervek szerint a munkáltatóknak már az idei év kezdetétől kellene fizetniük az új rendszerű biztosítást, de tavaly júliusban egyéves haladékot kaptak.

A halasztás ugyanakkor nem vonatkozik a magánszemélyekre, akiknek zömmel az év elejétől kezdve kell csatlakozniuk kell a biztosítási rendszerhez, függetlenül attól, hogy a munkáltatójuk ezt biztosítja-e vagy sem.