Hivatali idejére esett a Szovjetunió összeomlása, a hidegháború vége, és irányítása alatt indult meg az első iraki háború - Kuvait felszabadítására - 1991 elején.

George Bush a Massachusetts állambeli Miltonban született 1924 június 12-én. A második világháborúban a legfiatalabb haditengerészeti pilótaként vett részt, amiért a Distinguished Flying Cross katonai kitüntetésben részesült. 1946-ban házasságot kötött Barbara Pierce-szel. Házasságukból hat gyermek született.

A család a háború után Texasba költözött és a felfutó texasi olajkitermelésből szereztek vagyont. Politikai pályafutása nem kezdődött a legjobban, 1964-ben elbukott a texasi szenátorválasztáson. Utána egy rövid ideig kongresszusi képviselő volt (1966-1968), majd 1970-ben újra sikertelenül próbált bejutni a szenátusba.

Az 1980-as republikánus jelöltállító gyűlésen ugyan alulmaradt Ronald Reagannel szemben, ám Reagan felkérte őt alelnök-jelöltjének és egészen 1988-ig töltötte be a posztot. Az 1988-as választáson a republikánusok első számú jelöltjeként 426 elektori szavazattal elsöprő többséget szerzett. A hidegháború vége és a kommunizmus bukása után elsőként fogalmazta meg az Új Világrend koncepcióját, amely azóta is meghatározza az Egyesült Államok külpolitikáját. Az 1992-es elnökválasztáson nem sikerült újraválasztatnia magát.

A Parkinson-kórban szenvedő George Busht április közepén - egy nappal felesége, Barbara Bush temetése után - szállították be egy houstoni kórház intenzív osztályára a véráramába került fertőzés miatt. Feleségével 2018 januárjában ünnepelték 73-ik házassági évfordulójukat.

Legidősebb fia, George W. Bush az Egyesült Államok 43. elnöke, másik fia, Jeb Bush pedig két ciklusban Florida kormányzója volt, és a 2016-os elnökválasztáson harcba szállt a republikánusok elnökjelöltségéért is - írta összefoglalójában a hirado.hu.