Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szabályok azonban az egyes tartományokban különbözőek lesznek. Vannak olyanok, amelyekben az éttermek és a szállodák is kinyitnak, másokban ezt óvatosságból csak december egy későbbi napján teszik meg. De zárt térben mindenütt kötelező lesz a maszk használata, és az éttermeknek egységesen este 11 órakor be kell zárniuk - írja az MTI.

A beoltatlanok számára az egész országban marad az egészségügyi zárlat, vagyis csak néhány esetet kivéve hagyhatják el otthonukat.

A lezárás három hetének köszönhetően az országban drasztikusan csökkent az újonnan megfertőződöttek száma: pénteken 100 ezer lakosra 367,5 új fertőzött jutott, míg november elején ez 1102,4 volt. A kórházba kerülők száma azonban alig esett az elmúlt három hétben. Most 567 beteget ápolnak intenzív osztályon, mindössze hattal kevesebbet, mint november elején.

A lakosság 67,7 százaléka van teljesen beoltva, amely Nyugat-Európa átlagához képes alacsony arány.

Ausztria első európai országként február 1-jétől kötelezővé tette a védőoltást a 14 évnél idősebbek számára. Aki ennek nem tesz eleget, akár 3600 euró (1,3 millió forint) pénzbüntetést is kaphat.